Ondernemers en organisaties

Ondernemers, organisaties en zzp’ers zijn van harte welkom in mijn praktijk!

Vanaf 2003 bied ik managers/leiders/ondernemers ondersteuning bij hun persoonlijk functioneren. Ik reflecteer, prikkel en neem waar. Tijdens deze gesprekken lopen werk en privé door elkaar: je kunt ze simpelweg niet van elkaar scheiden. Wel in evenwicht brengen!

Wanneer je als ‘aanvoerder’ van een bedrijf en/of team privé lekker functioneert zal dat hoe dan ook zijn vruchten afwerpen in je zakelijke leven. Wanneer je je senang voelt met wie je bent dan zal de blijheid je rust brengen. Blije mensen hebben een ander energieveld om zich heen dan de ‘overlevers’, zij die niet meer in staat zijn om in het moment te leven en te kunnen genieten van de kleine dingen. Het is allemaal niet erg. Het is. We hebben allemaal ons pad te bewandelen en onze thema’s te ontwikkelen. Niets is goed en niets is slecht.  

Graag ondersteun ik managers, ondernemers, directeuren en zzp-ers in het vinden van een balans tussen werk en privé. Ik ben in staat om mensen terug te brengen naar de kern: het hart. Ik vind het belangrijk om mensen te begeleiden naar meer evenwicht in ‘het zelf’, in verbinding met het hart in plaats van te leven vanuit het hoofd. Je binnenwereld wordt er mooier door en daardoor ook de wereld om je heen. Als aanvoerder word je namelijk echt leuker voor je team wanneer je het leuk hebt met jezelf! Jij bent de aangewezen persoon om je team te inspireren en je werknemers voelen onmiddellijk aan of je woorden en je handelingen echt zijn of niet. Ik kan je zicht geven op hoe je ego functioneert, wanneer je ego je tot dienst is en wanneer je ego je positie verzwakt. Je valt niet door de mand wanneer je je kwetsbaarheden laat zien!

Tevens kun je mij inhuren om een team te screenen: in afzonderlijke gesprekken luister ik naar wat er bij de teamleden, c.q. werknemers leeft en geef hierop een terugkoppeling naar de leidinggevende. Dit alles bedoelt om vanuit een breder bewustzijn je organisatie naar een hoger niveau te tillen!

Voorbeelden van onderwerpen die tijdens een gesprek aan bod kunnen komen:

– Wat is je plaats/ruimte binnen de organisatie, c.q. je eigen bedrijf? hoe voelt dat? 

– Hoe is de werkverdeling? Hoe verdeel jij je werk?

– Kun je voldoende je ei kwijt binnen je eigen bedrijf of de organisatie waar je voor werkt?

– Geeft je werk je voldoende energie en zo nee, waarmee zou jij je eigen batterij op kunnen opladen?

– Heb je het gevoel dat je als leidinggevende op een bevredigende manier leiding kunt geven? Waar loop je tegen aan? 

– Vind je het lastig om slecht (ontslag, negatieve waardering) nieuws te brengen aan je medewerkers?

– Zitten er overtuigingen vast in je systeem over ‘hoe iets zou moeten’? 

– Heb je zicht op wat je mee gekregen hebt van je ouders en in hoeverre dit je werkzame leven beinvloed? En waar je wellicht afscheid van zou mogen nemen?

– Vanuit welke drijfveren doe je wat je doet? Heb je daar zicht op?

– Ben je in staat om je eigen onzekerheden onder ogen te zien? En wat vind je daarvan?

– Durf jij je speelse kant op de werkvloer in te zetten? 

– Handel je vanuit je hart of je hoofd? En wat brengt je dit?

– Kun jij je creatieve kant kwijt in je werk?

– Hoe communiceer je met jezelf en met je team? Of klanten?

Heb je nog vragen? Schroom niet om ze aan mij te stellen, niets menselijks is mij vreemd.